Мікро-Мінераліс (Марганець) – це універсальне та легкозасвоюване рідке мікродобриво, призначене для позакореневого підживлення сільськогосподарських культур, чутливих до нестачі марганцю.
Склад мікродобрива Мікро-Мінераліс (Марганець)
амонійно-карбоксилатних комплексонів, %
Mn |
N |
10,0 |
1,0 |
Роль марганцю в житті рослин
Марганець активізує ферменти у рослині, накопичується в листках і бере участь в фотолізі води, будучи компонентом фотосистеми, сприяє накопиченню і пересуванню цукру з листя у коренеплоди, стимулює наростання нових тканин в точках росту, покращує поглинання заліза з ґрунту і попереджає хлороз. При його відсутності різко знижується виділення кисню при фотосинтезі і вміст вуглеводів, особливо в корінні.
Чутливими культурами до нестачі марганцю є озимі та ярі зернові, соя, буряк цукровий, кормовий і столовий, кукурудза, картопля, яблуня. Надходження марганцю в рослини знижується при низьких температурах і високій вологості ґрунту, що найчастіше спостерігається ранньою весною коли від цього в значній мірі страждають озимі.
Внесення Мікро-Мінераліс (Марганець) посилює синтез вітаміну С, каротину, глютаміну у плодових і овочевих культурах; у цукрових буряків зростає цукристість коренеплодів; у бобових – фіксація атмосферного азоту бульбочковими бактеріями.
Застосування
Норми витрати препарату Мікро-Мінераліс (Марганець)
Культура, що обробляється |
Норма витрати |
Фаза розвитку культури |
Максимальна кількість обробок |
Пшениця озима, |
1,0-1,5 л/га |
фаза кущення, фаза виходу в трубку, початок наливу зерна |
3 |
Соняшник |
1,0-1,5 л/га |
фаза 2-3 пари листків, |
2 |
Кукурудза |
1,0-1,5 л/га |
фаза 3-5 листків, фаза 7-9 листків |
2 |
Ріпак |
1,0-1,5 л/га |
фаза стеблування, бутонізації |
2 |
Соя, горох |
1,0-1,5 л/га |
3-5 справжніх листків, фаза бутонізації, фаза початку наливу бобів |
3 |
Цукровий буряк |
1,0-1,5 л/га |
до змикання в рядках, |
2 |
Картопля |
1,0-1,5 л/га |
фаза стеблування, бутонізації |
2 |
Томати |
1,0-1,5 л/га |
фаза укорінення, бутонізації, |
3 |
Норма виливу робочої рідини: 200-300л/га – польові культури.